` Introductie

I  N  T  R  O  D  U  C  T  I  E  .


Op de volgende bladzijden heb ik gegevens over het voorgeslacht van mijn Moeder, zowel van de kant van haar vader als van haar moeder, verzameld.

U vindt:

Verder vindt U:

De gegevens van de genoemde dan wel behandelde personen heb ik in hoofdzaak uit de burgerlijke stand via de "Genlias"-database geput.
Zoals U wellicht weet was "Genlias" meer dan 14 jaar de database van samenwerkende archiefinstellingen in Nederland met gegevens uit de registers van de burgerlijke stand, die vanaf 1811 worden bijgehouden.
Op 1 januari 2013 is "Genlias" vervangen door de website "WieWasWie".
Vóór 1811 werden doop (dus geboorte), trouwen en begraven (dus overlijden) in de regel door de kerken geregistreerd (in de zogenaamde DTB's).
Gelukkig hebben heel wat liefhebbers behoorlijk wat van deze DTB's getranscribeerd of zelfs gescand en via het internet voor anderen bereikbaar gemaakt. En even gelukkig: heel wat gemeenten maken hun archieven geschikt om thuis digitaal geraadpleegd te worden.
Ook de neerslag van hun inspanningen vindt U terug op de volgende pagina's.

Daarnaast hebben verscheidene Verboom- en Hogenhout-afstammelingen zomaar spontaan hun gegevens en kopieën van akten ter beschikking gesteld.

Echt veel meer gegevens over de familie Hogenhout vindt U in de parenteel van Jan Hogenhout onder http://home.wanadoo.nl/timohogenhout/ (voor zover de site bereikbaar is). Ook uit deze bron mocht ik putten !

Van het voorgeslacht van de moeder van mijn grootmoeder, Willemina Christina Veldmeijer, komen in de parentelen slechts enkelen voor. .
Overigens staat, terruggaand tot ongeveer 1630, de "Genealogie van de familie Veldmeijer" op http://www.xs4all.nl/~vmeijer/ beschreven. Ook van deze gegevens mocht ik gebruikmaken !



Voor beginnende genealogen

heb ik hieronder enkele termen omschreven.
En voor beginnende computeraars

volgen hier wat tips voor het bekijken van o.a. de schematische kwartierstaat en de meeste onderdelen die via een link in de parentelen en de niet-schematische kwartierstaat worden opgeroepen:

1)  Voor hen die deze term uit de genealogie niet kennen, heb ik hier boven een omschrijving gegeven, onder de kop Voor beginnende genealogen !

© Copyright Cor J. Lentink.